Vejen til Nordisk Mesterskab

/ONSDAGSBLOGINDLÆG
Line Busk Heltborg / 1 year ago


Min vej til Nordisk Mesterskab kom egentlig lidt ud af det blå.

Jeg deltog den 4.-7. maj i Baltic Cup på CapaCity Ridecenter. Min hest Ace of Beadebell var rigtig godt springende i Big Tour for Children. Dette resulterede i en fejlfri runde torsdag, som rakte til en 2. plads, 4 fejl i fredagens klasse og 0 fejl i lørdagens Grandprix, som rakte til en 3. plads.


Den 10. maj blev min mor pludselig tagget i et opslag fra DRF Ponyspring på Facebook, hvor der var lagt en liste op over point til kvalifikation til Nordisk Mesterskab, hvor jeg lå på en delt 1. plads. Jeg har kun redet hest / Children siden november sidste år, så vi var slet ikke klar over, at stævnet var en kvalifikation til Nordisk Mesterskab.

Min mor gik i gang med at undersøge nærmere omkring Nordisk Mesterskab. Vi fandt ud af, at der var 2 kvalifikationer – den vi netop havde redet på CapaCity Ridecenter, og så et stævne på Absolute Horses den 24.-28. maj 2017. De bedste 4 ekvipager samlet fra de to stævner ville være direkte kvalificeret til Nordisk Mesterskab. Derudover vil landstræneren udpege to ekvipager. Man optjener point på baggrund af fejl (og ikke placeringer) i kvalifikationerne – så jo færre fejl jo flere point, og pointene stiger i takt med sværhedsgraden på klasserne.


Til stævnet på Absolute Horses startede vi godt ud med at vinde første kvalifikationsklasse med 0 fejl. I de to næste kvalifikationsklasser havde vi også nogle fine ture, men med en enkelt ærgerlig bom i hver.

Den 30. maj 2017 kom der meddelelse ud om, at jeg var blandt de 6 Children ekvipager, som skulle præsentere Danmark ved Nordisk Mesterskab i Sverige. Jeg blev meget glad, for det ville være en kæmpe oplevelse at komme med til Nordisk Mesterskab.


Som jeg har skrevet i et tidligere indlæg (som kan læses her), var deltagelsen i Nordisk Mesterskab en kæmpe oplevelse, som jeg altid vil huske tilbage på med stor glæde. Det er en stor ære at repræsentere Danmark til sådan et stort stævne.


Efterfølgende red vi Danmarksmesterskab i juli måned. Jeg er sikker på, at min erfaring fra Nordisk Mesterskab i Sverige gav ro på nerverne til DM. Vi havde et fantastisk DM, hvor vi vandt sølv. Efter DM blev jeg desuden udtaget som reserve til EM, hvilket jeg også er utrolig stolt over.

Tak til alle der har hjulpet mig på denne fantastiske rejse.
Line Busk Heltborg // Hooves brandambassadør