Køb af problempony / chancehest

/ONSDAGSBLOGINDLÆG
Line Busk Heltborg / 1 year ago


I juli 2014 så min mor en annonce på facebook på en 12 årig springpony med navnet Jazz. Han havde tidligere gået op til MA**, men havde de senere år kun gået lavere klasser med knap så gode resultater. Jeg var ved at vokse fra mine kategori 3. ponyer, så vi besluttede at tage over for at prøve ham primært pga. hans tidligere resultater.Vi tog færgen til Sjælland og ankom til stalden, hvor Jazz stod. Jazz var meget afvisende og tilbageholdende i stalden, da han blev striglet og sadlet op. Vi tog ham ud på deres ridebane, og jeg kom op med det samme, da hans daværende rytter var på ferie.


Opvarmningen gik okay, men da vi skulle springe, begyndte problemerne at vise sig - selv på små spring prøvede han at løbe udenom eller stoppe. Det var tydeligt, at han af en eller anden grund ikke var tilpas. Man kan derfor roligt sige, at første gang på ryggen af Jazz ikke var en succes.På vej hjem skrev vi til sælger, at vi synes Jazz var for stor en opgave og at der var langt i mål for at få en god og glad springpony ud af ham igen. Sælger kunne dog se et godt match i Jazz og jeg, så hun gav os et godt tilbud på ham, da hun mente, at vi kunne give ham et godt hjem og den rette hjælp til at komme videre.

Så det endte med at vi købte ham.


Vi hentede ham hjem efter vi havde været på sommerferie. Lige efter Jazz var kommet hjem skulle jeg på springkursus, så jeg besluttede at tage Jazz med, selvom jeg godt viste, at det ville give mange udfordringer i løbet af ugen, men vi kunne jo lige så godt komme i gang! Springkurset var meget lærerigt, men viste også tydeligt, at Jazz udover manglende lyst til at være springpony også havde en del fysiske udfordringer.


Den næste lange tid blev brugt til at opbygge et tillidsbånd til Jazz. Han er en meget reserveret pony, men også meget sød og kærlig i hænder på folk han stoler på. Langsomt med sikkert byggede vi et tæt bånd til hinanden. Derudover blev Jazz sendt i svømning for at styrke hans krop, han fik kiropraktik og massage. I starten kunne man næsten ikke røre hans krop pga ømhed, men det blev langsomt bedre og han blev gladere for hver dag.Jeg har haft Jazz i snart 3 år og sammen har vi opbygget et tæt venskab og vi kender hinanden ud og ind. Vi har haft de vildeste oplevelser sammen. Han gør mig altid glad. Jazz er en af Danmarks hurtigste ponyer - han kan vende på en 5 øre - og vi har vundet utallige rosetter sammen. Hvis jeg skal nævne nogen af vores største oplevelser sammen må det være Christmas Warm Up i 2015, hvor vi vandt 5 ud af 7 klasser samt Baltic Cup i 2017, hvor vi vandt 3 ud af 3 klasser.


I Jazz har jeg fundet en ven for livet - vi vil gå gennem ild og vand for hinanden, men det har krævet hårdt arbejde at nå dertil. Det kan lade sig gøre, men man skal være bevidst om, at en hest kan have mange oplevelser med i bagagen - både gode og dårlige - og det kræver ofte tid og mange penge at få vendt det negative til noget positivt - men i Jazzs tilfælde har det være alle anstrengelserne værd.Line Busk Heltborg // Hooves brandambassadør