Fra pony til hest

/ONSDAGSBLOGINDLÆG
Line Busk Heltborg / 1 year ago


I november 2016 havde jeg en drøm om at prøve at ride hest som children rytter. Nogle af mine veninder var begyndt at ride hest, og jeg synes det kunne være spændende at prøve noget nyt. Min far snakkede så tilfældigvis med en af vores venner, som tilbød mig at ride en af hans heste - en 8 årig hoppe ved navn “Ace of Beadeebell”. Jeg fik så af vide, at hun ikke rigtig havde gået noget siden hun var 6 år, da de ikke rigtig fungerede sammen - derimod var hun den bedste turhest!En dag efter jeg havde fået dressurundervisning på en af mine ponyer, fik jeg af vide, at jeg kunne prøve hende, hvis jeg stadig havde lyst, og det havde jeg selvfølgelig. I starten syntes jeg, at hun var utrolig svær at sidde på i både trav og galop! Ikke nok med at jeg syntes, at hun var svær at sidde på, var hun også en utrolig stædig hoppe, som bakkede når hun syntes.


Alligevel valgte jeg at give hende en chance, og blev efter få gange meget forelsket i at ride hest. Der er blevet lagt virkelig meget arbejde i hende, men vi har også fået en meget springglad hest ud af det! Hun bakker heller aldrig med mig mere, giver sig altid 100 % og er en super kærlig / ærlig hest.Nu rider jeg jo både pony og hest, men jeg syntes helt klart, at det er nemmest at finde afstandene hen til springene på hest, selvom jeg har redet pony mange flere år. Dog kræves der meget mere grundridning på springbanen på hest, end hvis man rider pony. På hest kan man ikke bare trække i den ene tøjle og forvente at den drejer. Men jeg har også lært en hel del på Beadeebell, som jeg kan tage med hen på ponyerne!


Jeg er bare utrolig glad for, at jeg fik mulighed for at låne så fantastisk en hest. Vi har på de 11 måneder vi har haft sammen allerede haft mange kæmpe oplevelser sammen - vi har redet en del 125 klasser, redet Baltic Cup, deltaget i de Nordiske Mesterskaber samt DM, hvor vi vandt sølv for children.


Jeg glæder mig til mange flere år med Beadeebell – næste år som juniorrytter.


Line Busk Heltborg // Hooves brandambassadør