Baltic Cup – en drøm for mange pony springryttere!

/ONSDAGSBLOGINDLÆG
Line Busk Heltborg / 1 year ago

At ride Baltic Cup er en drøm og et mål for mange pony springryttere. Baltic Cup afholdes hvert år for ryttere fra Norge, Sverige, Finland og Danmark. Som ponyrytter er det en forudsætning for deltagelse, at ponyen er kvalificeret til at ride på det pågældende niveau og klasse i henhold til DRF’s reglement. Der er også klasser for children og junior ryttere.

Baltic Cup har både en Small Tour og en Big Tour, som man kan melde sig til. I Big Tour er der også mulighed for at blive udtaget til nationsspringning, hvor nationerne laver hold af 4 ryttere, der som nation konkurrerer mod hinanden.

Jeg red min første Baltic Cup i Norge i sommeren 2016. Vi sejlede derop med begge mine to ponyer. Jeg var meget spændt på, hvordan de ville tage sejlturen, men det gik rigtig fint, selvom det var en lang tur. Vi havde lejet et sommerhus sammen med min venindes familie, som også skulle ride deroppe.


Selve stævnet blev holdt i Kristiansand på et stor ridecenter med rigtig fine forhold. Til Baltic Cup må man kun ride en klasse om dagen – ponyerne rider fredag, lørdag og søndag. Torsdag var de til vetcheck, hvor en dyrlæge checkede deres chip og så efter om ponyerne var sunde og raske. I Danmark er der kun vetcheck af heste og kategori 1 ponyer. Begge mine ponyer gik heldigvis fint gennem vetchecket.

Min første klasse til Baltic var fredag på Jazz i Small Tour (MB**). Vi leverede en rigtig god runde og endte med at vinde klassen. Til præmieoverrækkelsen blev den danske nationalsang spillet, mens de hejste Dannebrog i flagstangen – en helt speciel oplevelse, da jeg dengang aldrig havde redet så stort et stævne. Jeg har siden redet Baltic i Flyinge, i Fredensborg og på Vilhelmsborg. Alle gange har været en fantastisk oplevelse.

Jeg vil anbefale alle der har mulighed for det at prøve at ride Baltic Cup – det er en uforglemmelig oplevelse. I 2018 er der følgende stævner:


Sverige: Helsingborg 18-21. januar

Sverige: Flyinge 22-25. marts

Danmark: Fredensborg 26-29. april

Norge: Kristiansand 30. august - 2. september

Danmark: Vilhelmsborg 29. november - 2. december


Information om tilmelding til de forskellige stævner kommer bl.a. på www.baltic-cup.dk og på facebooksiden Baltic Cup. Desværre er det lidt dyrt at deltage – ca. 3000,00 pr. hest for starter og opstaldning – men måske det var en ide til et julegaveønske 🎄🎁🎄

Line Busk Heltborg // Hooves brandambassadør