At købe en hest med handelsfejl

/BRANDAMBASSADØRER
Emma Skov / 2 years agoFor 4,5 år siden fandt jeg min drømmehest og kommende stjerne, han havde dog et ”problem”. Han gik flyvende igennem den kliniske undersøgelse, uden nogen former for anmærkninger, og han fik kun rosende ord med på vejen. Vi var overbeviste om, at han nok skulle med os hjem, men da vi så kom til røntgenundersøgelsen, gik det hele i vasken.. Cracker havde 3 anmærkninger – 3 mus. Jeg var knust, for man køber jo ikke hest med handelsfejl. Det var hvad jeg fik at vide af både dyrlæger og andre heste mennesker. Jeg fik fortalt en masse historier om, hvorfor man ikke skulle købe en hest med handelsfejl, og de fleste endte ud i at hesten enten blev halt eller ikke ridelig på grund af røntgenfejlen. De 14 efterfølgende dage brugte jeg på at gennemsøge nettet for at finde et lille håb om, at det hele nok skulle gå. Men de fleste talte imod at købe en hest med handelsfejl. Snakken hjemme gik også kun på fordele og ulemper ved at købe Cracker, men han var jo noget helt særligt. Det vidste jeg allerede første gang jeg så ham.Han havde gangarter over middel og var sød på stalden, han var 4 år gammel og ikke tilredet. Det var alt hvad jeg havde drømt om, – han havde alt. Vi snakkede med flere forskellige hestehospitaler rundt om i landet og sendte dem Crackers røntgenbilleder. Deres svar var enten at de ikke kunne anbefale mig at købe ham, eller at jeg sagtens kunne købe ham og så̊ kunne han være ridehest til (hvis) han blev halt. Der var dog et enkelt svar, som ændrede alt, dyrlægerne på hospitalet sagde nemlig, at når hans mus sad i kodeledet og i hovledet og han ikke var tilredet, så kunne vi operere ham med det samme og hans chance for mén ville næsten være lig med nul. Det fik jeg at vide, af mine forældre, en dag da jeg kom hjem fra skole, hvor de spurgte mig ad, om jeg havde tid til at komme med op for at se ham igen, for hvis jeg havde lyst, tog vi ham nemlig med hjem.

Jeg var overlykkelig, jeg kunne ikke tro at drømmehesten faktisk blev en realitet. Den eneste betingelse mine forældre havde, var at vi kørte ham til hestehospitalet og fik fjernet musene med det samme – og det var der bestemt ingen problemer i, det var jo også mit ønske at de skulle væk. Operationen foregik som en kikkertoperation og der blev lavet to små ”kryds” på de ben musene sad i. Musene var placeret i begge bagben og i højre forben og var af middelstor til stor størrelse. Operationen gik uden komplikationer og efter ca. 14 dages indlæggelse, med utallige besøg fra os, måtte vi hente ham hjem. Derefter stod den på boksro og små trækketure af få minutters interval, som langsomt skulle sættes op. Omkring 2,5 måned efter operationen, kunne han påbegynde tilridningen. Cirka et halvt år efter operationen fik han foretaget kontrolrøntgenbilleder, som viste at Cracker nu var fuldstændig fri for mus.

Det er nu lidt over 4,5 år siden han blev opereret og jeg har aldrig fortrudt det. Og i løbet af disse år, har han fået taget 2 nye sæt røntgenbilleder af hele kroppen, senest i 2016, som viste at jeg havde mig en hest som var helt perfekt i røntgen og dyrlægerne kunne ikke engang se hvilke ben han havde haft musene i – de var nød til at spørge hvor de havde siddet henne. Derudover har jeg en hest (7-9-13) som aldrig har været halt grundet operationen eller musene.

Han er stadig min drømmehest og jeg må nogle gange knibe mig selv i armen for at forstå, det ikke bare er en drøm. Cracker fik fjernet musene som 4,5 års, inden han blev tilredet, nu er han snart 9 år gammel, ren i røntgen og klinisk, og ikke mindst min dansepartner, som jeg sammen med rider MA og Prix St. George på. Han forsætter op i dressurklasserne og hvem ved, hvor og hvornår han slutter..

Jeg har bestemt ikke fortrudt, at jeg har taget chancen med at købe en hest med handelsfejl, selvom det godt kan være et sats! Det er næsten ikke til at finde heste til salg uden nogle former for anmærkninger, vi er blevet lidt hysteriske og vi vil have at alt er perfekt, men hestene er jo levende væsner ligesom os, og er vi perfekte og helt uden skavanker? Lyt til din mavefornemmelse. Den er garanteret ikke forkert.

Emma Skov // Hooves brandambassadør