Året der gik og målene for 2018

/BRANDAMBASSADØRER
Emma Skov / 1 year ago

Så er endnu et fantastisk år ved at være gået. Når jeg ser tilbage på år 2017, er det med det største smil på læben. Det har været et år fyldt med mange opture og ganske få nedture. Desuden har det været vores hidtil bedste stævneår.

I februar 2017 debuterede Cracker og jeg i vores første MA1 og red til over 66% og blev placeret som nummer 3. Efterfølgende fik Cracker konstateret en virkelig mild form for mavesår. Vi tror det skyldtes, at han er en yderst sensitiv hest og efter en lille ferie, hvor han egentlig kun gik på fold og skulle hygge sig, så stressede han sig selv, over ikke at gå til ridning – Cracker elsker enhver ridetur og al kontakt og opmærksomhed, så vi regner med, at det var ferien, som udløste mavesåret.


Efter 1,5 måned på medicin mod mavesår, var vi klar igen og Cracker var helt ovenpå igen. I april var vi til observationssamling på Sjælland med landstræneren for youngriders. Vi fik en masse gode kommentarer med og vi fik ros for at vi var en equipage som kendte hinanden så godt – det var helt specielt at få at vide af landstræneren.


I maj deltog vi ved Aalborg Dressage Event og blev på første weekend kvalificeret til DM individuelt for youngriders og A-equipage. Derudover debuterede vi også til Ecco Cup for youngriders i maj og dermed fik vi også lov til at ride vores kür for første gang. Vores kür er helt personlig og jeg har selv stået for programmet, så det passer præcist til Cracker og jeg og musikken er noget jeg har udvalgt, da det udtrykker Crackers power og yndefuldhed.

Sommeren brugte vi på at få mere rutine i Prix St. George og MA-klasserne. Og selvfølgelig holdt vi også 3 ugers sommerferie, hvor Cracker blev motioneret omkring 3 gange om ugen.

I august skulle vi ride individuelt DM for youngriders og hvilken en oplevelse! Det har altid været en drøm for mig at få en unghest, som jeg selv skulle uddanne og engang ride DM og internationalt på – og drømmen så ud til i år at gå i opfyldelse.


DM individuelt var en succes og vi blev nummer 14. Efterfølgende fik vi lov til at starte vores første internationale stævne i september måned i Polen. Inden da startede vi først DM for hold, hvor Cracker og jeg leverede en tur i Prix St. George til 68,3% og blev placeret som nummer 5. Sidste weekend i september gik turen til Polen, til vores CDIY debut stævne. Vores internationale debut var en kæmpe succes og vi havde den fedeste tur, hvor Cracker var den største kammerat. Han dansede os til tre sejre – alle tre til over 71%. Det var det vildeste at høre nationalsangen blive spillet og vide, at det var til ære for Cracker og jeg.


Efter vi var kommet os over turen til Polen, startede vi træningen mod U25 klasserne. Hele oktober trænede vi frem mod næste skridt. Og Cracker imponerede ved samtlige træninger.

I november red vi tredje kvalifikationen til Ecco Cup på Sjælland hvor vi samlet blev nummer 3, efter en vellykket kür, som blev belønnet med 70,667%. I den samlede stilling i Ecco Cup for youngriders endte Cracker og jeg som nummer 4 og var derfor kvalificeret til finalen. Desuden startede vi til Blue Hors Dressurfestival, hvor vi havde to fine ture, dog med lidt mangel på energi, som blev belønnet med henholdsvis 67,26% i MA1 og 68,64% i MA2 – i MA2 blev vi først uplaceret i et meget stærkt felt af meget dygtige ryttere.


I december startede vi Ecco Cup finalen – vores sidste stævne i 2017 og dermed også vores sidste youngrider stævne. Vi havde to blandede ture, hvor Cracker om lørdagen var blevet bange inde på banen og derfor bar søndagens tur også præg af det. Men samlet blev vi nummer 10 i finalen for youngriders til Ecco Cup finalen. Et helt uforglemmeligt år hvor Cracker har præsteret top og været den bedste kammerat i alle henseender.

2017 havde aldrig været så uforglemmeligt et år, hvis det ikke havde været for mine fantastiske forældre og familie, som får alt til at fungere og som altid er der for mig og Cracker.


Nu er vi gået i vintertræning og træner frem mod næste års oplevelser. Målet for 2018 er at debutere i U25 klasserne og måske starte lilletur indtil vi er helt klar til U25. Derudover håber jeg på at Cracker og jeg får ligeså mange uforglemmelige oplevelser i 2018, som vi har haft i 2017.

Emma Skov // Hooves brandambassadør