DM individuelt for youngriders 2017

/BRANDAMBASSADØRER
Emma Skov / 1 year ago


At deltage ved de individuelle danmarksmesterskaber har altid været et stort mål for mig. Min drøm helt fra jeg var ponyrytter har været, at jeg engang skulle ride DM på en hest jeg helt selv havde formet.

Så da Cracker og jeg drog af sted til vores første landsstævne i youngrider klasserne i maj 2017, havde vi ingen forestillinger om, at vi ville blive kvalificeret til DM individuelt på første forsøg. Men det gjorde vi, og Cracker og jeg blev A-equipage i samme weekend også. Det var kæmpe stort!


Så da proportionerne kom til DM for youngriders, blev vi meldt til og nu var målet for alvor realistisk.

Danmarksmesterskaberne gik i weekenden fra d. 18-20. august 2017 i Ringsted. Forberedelserne op til havde været helt optimale og med hjælp til planlægningen fra vores træner, Thomas Dolleris, var vi helt klar på opgaven.


Vi kørte afsted torsdag eftermiddag, da vi havde en køretur foran os på ca. 3 timer. Torsdagen brugte vi på at få installeret Cracker og få ham på plads i boksen. Desuden trænede vi en kort tur på konkurrencebanen. Cracker var virkelig godt gående og vi var så klar som vi kunne blive. Om aftenen var der lodtrækning til fredagens klasser. Vi trak nummer 18 og skulle derfor starte som nummer 18 i fredagens PSG09TY.Om fredagen skulle vi starte relativt sent på eftermiddagen, så vi var ude og skridte en tur ved middagstid, inden vi skulle gøre det hele klar. Cracker virkede frisk og vi var klar til start. Han havde dog ikke spist ordentligt siden torsdag aften og han havde derfor ikke fået alle sine vitaminer, proteiner og mineraler – han plejer altid at spise sin mad, uanset hvor vi er henne. Dog havde han drukket en masse, så hans væskebalance var i orden – når vi er til stævne har vi altid ufiltreret æblemost med, som vi hælder i vandet indtil han har vænnet sig til det.

Vi valgte derfor inden vores start, at give ham en booster med mineraler, så vi kunne understøtte hans udnyttelse af energien.


Cracker var flyvende på opvarmningen og vi mærkede ikke noget til at han ikke rigtigt havde spist så meget.

Ca. 10 min. inden vi skulle på banen, falder rytteren der rider af og kommer meget slemt til skade, så vi alle må sætte opvarmningen på pause og vente på ambulance – der går over 40 min. før stævnet starter op igen og i de 40 minutter har vi skridtet og forberedt os mentalt.


Jeg har aldrig redet Cracker i mere end maks. 1 time, og inden vi var færdige om fredagen havde vi redet i over 1,5 time – der var ikke noget at sige til, at vi manglede lidt overskud og energi, da det blev vores tur til at ride ind. Men vi leverede et ridt, som blev bedømt til 65% og endte som nummer 14. Og vi var derfor videre til 2. afdeling om lørdagen, som gik i ICY09.


Da Cracker kom ind i boksen, startede han straks med at spise igen og det gav ro til os alle sammen.

Lørdag var Cracker tiptop klar igen og denne gang skete der ingen ulykker og vores opvarmning passede derfor. Tingene flød lidt bedre i dette program og vi red derfor til 66,5% og blev nummer 13, det betød så også, at vi samlet set var i top 15 og derfor kom vi med i kür-finalen.


Det var kun anden gang vi skulle ride kür – et program jeg selv har lavet og musiktema og numre som jeg selv har valgt. Min kür er derfor HELT speciel og personlig, og det er i den grad vores program. Vi var maks. opsat på at levere 100% i küren og bare nyde turen fuldt ud.

Det er kæmpe stort at nå så vigtig en milepæl og så var det helt surrealistisk at jeg selv har tilredet ham og at vi nu red i finalen til DM for youngriders!


I küren kom jeg lidt foran musikken og lavede derfor lidt småfejl, fordi jeg gerne ville have det hele til at passe sammen. Cracker leverede til UG og vores kür blev belønnet med 67,37% og vi endte som nummer 10! Samlet set til DM for youngriders individuelt 2017, ender vi på en 14. plads. Vi skulle derfor ride æresrunde og deltage i præmieoverrækkelse, og er der noget Cracker ELSKER, så er det at fyre den af til en fed æresrunde, hvor alle klapper kun af ham.


Vi fik den fedeste oplevelse og endnu et mål er sat et tjek-mærke ud for. Nu forbereder vi os til vores internationale debut i Polen sidste weekend i september 2017.


Emma Skov // Hooves brandambassadør