10 tips til at fastholde ridemotivationen hele vinteren

/BRANDAMBASSADØRER
Cecilia Rosell / 1 year ago

Vi kender nok alle følelsen af hvordan motivationen stille og roligt forsvinder efterhånden som det danske vejr bliver koldere og vådere og dagene kortere. Det er super øv, så i dette blogindlæg vil jeg komme med lidt forslag til hvordan du fastholder motivationen hele vinteren, og blandt andet komme med nogle ideer til hvad du kan lave med din hest som ikke er ridning.1.Rid lige så snart du mærker den mindste motivation

Om det så kun er 5 minutters skridt på vejen, fordi banen er frossen, lidt ridning er bedre end ingen ridning, og måske får du mere motivation når du først sidder deroppe.


2. Træn jordtræning

Jordtræning er altså ikke bare hygge og fjollerier, det kan være utrolig effektivt når du så kommer tilbage i sadlen. At træne bak, stop, frem drej og andre basisting for især stemmekommando har gjort min egen ridning meget nemmere, fordi nu er jeg altid sikker på at min hest stopper lige så snart jeg beder ham om det.


3. Tag video og billeder

Dette er noget jeg bruger rigtig meget for at holde motivationen oppe. Der er ikke noget federe end at kunne se hvor langt man er kommet fra for et par måneder siden, så få nogle til at tage billeder og video af dig som du kan sætte op ved siden af nogle ældre billeder - så bliver man altså motiveret!4. Skaf dig noget varmt tøj

Der er ikke noget værre end at fryse, og især ikke i stalden hvor man gerne skal kunne fokusere, så få fat i en god ridedragt med fuldskind, et par varme handsker og et par gode støvler, så er du klar til at kæmpe dig igennem vinteren uden at fryse.


5. Find nogle af træne med

Det er altså virkelig rart at have nogle af træne sin hest sammen med - især i vinteren, hvor motivationen jo ofte er meget lavere. Hvis du ikke har nogle i stalden du kan ride/træne med, så spørg eventuelt rundt i en lokal facebookgruppe eller lignede og hør om der er nogle der kunne tænke sig at hygge sig med dig og din hest, og så kan måske endda hygge jer med noget varmt kakao eller kaffe efter ;-)


6. Lav en agilitybane

Det behøver ikke at være noget stort og kan oftest sagtens laves i stalden, hvis i har en staldgang. Brug eventuelt en pressening, balloner, paraplyer, en skumgummimadras hesten kan stå på, en gymnastikbold eller andet som hesten måske reagerer negativt på i dagligdagen. Det er en rigtig god mulighed for at hjælpe hesten med at blive mere rolig og afbalanceret overfor “farlige” ting.


7. Klikkertræning er genialt!

Klikkertræning er ligesom jordtræning ikke bare fjollerier og hygge, men det er også virkelig effektivt til at aflære dårlige vaner og indlære nye bedre vaner. Få fat i en billig klikker ligesom dem man bruger til klikkertræning af hunde og start med noget simpelt target-træning.

Sæt en tennisbold på en pind (eventuelt en pisk) og klik og giv en godbid, hver gang hesten rører tennisbolden - efterhånden som hesten bliver mere og mere sikker i det kan du begynde at flytte dit target rundt og få hesten til at følge med dig. Når hesten har styr på target kan du begynde at bruge klikkertræning til alt andet, indlæring af tricks, lære hesten at slappe af ved klipning, vask af ben og stort set alt andet faktisk - klikkertræning kan bare noget og jeg ville ikke undvære det i min træning.8. Prøv en ny underviser

Det er ikke nødvendigvis fordi sin nuværende underviser ikke er god nok - men det kan være RIGTIG rart og meget lærerigt at få andre øjne på ens ridning end dem der er vant til at se på en. Jeg rider personligt så mange kursuser og undervisninger jeg overhovedet kan fordi det motiverer mig rigtig meget at få nye ting at arbejde med.


9. Rid til musik.

Der er ikke noget federe end at føle man danser afsted til musikken - det gør altså lige træningen det nemmere og sjovere! Jeg har altid musikken kørende når jeg ordner stalden - og så selvfølgelig også mens jeg rider på banen eller i ridehuset.

HUSK ikke at have musik i ørene mens du rider, slet ikke på tur, du kan ikke høre hvad der sker omkring dig og det er simpelthen for farligt.


10. Tag træningen med på tur

Tur behøver ikke kun være hygge og afslapning. 75% af min træning med min islænder foregår på tur - også om vinteren! Mordax på og så giver vi den gas og træner en masse op- og nedtagninger, gangartsskift, versader og en masse andet - det er altså bare lige tanden sjovere end at ride rundt og rundt på den samme bane hele tiden, både for hest og rytter!

Jeg håber i kan bruge mine tips til noget og at i kan holde motivationen og nyde de skønneste dyr i hele verden hele vinteren på trods af det “herlige” danske vejr!

Cecilia Rosell // Hooves brandambassadør